onsdag 3 december 2014

Tack för den här terminen! Ta hand om varandra.

En vinterros, dagen före frosten.

Nu är de ordinarie yogaklasserna slut för den här terminen. Jag vill passa på att tacka alla så mycket för en fin höst tillsammans. Det är en stor glädje att få undervisa er!

Nästa termin börjar igen första veckan i februari (lite senare i Hallaröd). Tider och platser hittar ni som vanligt under Kurser och Kontakt. Vet du redan nu att du vill gå nästa termin så anmäl dig via mail till yogi.susanna@gmail.com. Platserna fylls snabbt på, framför allt på fortsättningskursen.

Söndagen den 21 december håller Ulrika och jag Midvintersadhana på Villa Ekeliden. Vi träffas och gör yoga och mediterar tillsammans när året är som mörkast för att tända ljus i våra hjärtan, hälsa solen välkommen och för en kärleksfull jul. Mer information om detta kommer via mai.
Här kan du läsa mer om vad Sadhana är för något.

Jag vill också passa på att säga några ord om vad yogan kan innebära utanför yogasalen, som vi kan hålla i minnet i en tid när så mycket hat och rädsla råder i vårt samhälle. Att utöva yoga innebär inte bara att vi gör rörelser och mediterar för oss själva på yogamattan. Yogan är en attityd som om vi vill kan genomsyra hela våra liv. Att vara en god yogi handlar inte om hur vig du är, eller hur stark du är. Yoga handlar om att vara närvarande, medveten och kärleksfull i mötet med dig själv och i mötet med allt annat levande: människor, djur och natur. Att vara en yogi handlar om att inte skada, inte sig själv, inte andra. Att vara en yogi handlar om att vara sann, att lyssna inåt, söka sin djupaste sanning och försöka leva i enlighet med den. Men också att vara sann och öppen i mötet med andra. Att vara en yogi handlar om att vara givmild, att öppna sitt hjärta och dela med sig istället för att gömma sig bakom masker och rädsla.

Kära yogis och kära alla andra, jag hoppas att ni får en fridfull jul och ett riktigt gott nytt år och att ni får chansen att sprida den kärlek och det ljus som finns i era hjärtan.

Sat Nam!
Susanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar